Om handboken

Varje text måste börja på något sätt. Det är inte samma sak som att första meningen måste vara den första som skrivs. Skriv något. Du kan alltid skriva om. I själva verket: var säker på att du kommer att skriva om. Att skriva om är inte att skriva rent. Att skriva rent är att skriva med prydlig handstil så att läraren kan rätta och sätta ett betyg. Att skriva om är att drömma en värld på nytt och på nytt och på nytt tills den är som du vill ha den.

En sida dramatik: Att skriva för teaterscenen av Christoffer Mellgren och med illustrationer av Maria Sann, är en handbok för dig som vill börja skriva dramatik

Handboken kan i sin digitala form läsas och användas fritt. Den kan också läsas som pdf på Svenska Teaterns hemsida. Om du arbetar med undervisning eller ansvarar för dramaverksamhet i gruppform och önskar ett tryckt exemplar av boken kan du kontakta Labbet på labbetrf@gmail.com

Christoffer Mellgren

Christoffer Mellgren är utbildad vid Dramatiska institutet i Stockholm. Under de senaste åren har han varit verksam som dramatiker och dramaturg på bland annat Teater Viirus och Svenska Teatern i Helsingfors och sedan 2018 som verksamhetsledare för Labbet r.f.

Maria Sann

Maria Sann är konstmagister utbildad vid Aalto-universitetet, illustratör och bildkonstpedagog. Sann bor och är verksam i Helsingfors. Du kan följa hennes arbete på Instagram under användarnamnet @maria.sann. 


Boken har utgivits med stöd av Svenska Teaterns Stipendie- och fördelningsnämnd